Kalkunruller i tomatsauce.
- 500g. Kalkunbryst.
- 1 pk. Kalkunbacon
- 2 ds. Hakket tomat m. chilli
- 2 stk. Løg.
- 1 spsk. Olie (Oliven, raps eller solsikke)
- Jasmin ris.
- 3 tsk. Gurkemeje.
- Olie i Spray.
- Groft Salt (evt. Havsalt)
- Friskkværnet sort peber.
Løg hakkes og sættes til side.
Kalkunbrystet skæres ud i 12 flade skiver.
6 skiver kalkunbacon halveres og rulles med en skive Kalkun. (holdes sammen med en tandstik). Rullerne steges i ovnen i et ildfast fad i 15 min. ved 190 grader.
ca. midt i stegetiden presses saften fra en citron ud over rullerne og der krydres med friskkværnet peber (Der skal ikke bruges salt, det kommer fra kalkunbaconen)
De hakkede løg sættes over i en gryde. Hakket tomat tilsættes og der smages til med salt og peber, derefter lades saucen simrer i 5 min, hvorefter den blendes i gryden.
De stegte kalkun ruller lægges i saucen og der tilsættes en spsk. olie.
Ris tilberedes efter anvisning på posen hvorefter gurkemejen blandes med den varme ris samtidig med at der sprayes let med olie.
Wok.
- Mørbrad.
- Nudler.
- Løg.
- Gulerødder.
- Peberfrugt.
- Spidskål.
Skær løg i tern og svits af i noget smør i wok.
Mørbrad skæres i Stimler og tilsættes mens løg svitser færdig.
Når mørbrad er brunet, tilsæt gulerødder og varm i et minuts tid.
tilsæt peberfrugt og spidskål.
Varm igennem.
Serveres med kogte nudler.
Vanillekranse.
- Mel (250 g)
- Sukker (1½ dl)
- Hjortetaksalt (1 knsp)
- Smør/Margarine (175g)
- Æg (1/2)
- Vanille stang (1/4)
- Mandler (30g)
Bland alle tørre dele, findel fedtstoffet i blandingen, tilsæt æg, tilsæt finthakket vanillestang samt finthakket smuttet mandler. Ælt dejen hurtigt sammen og stil den koldt i ca. 1 time.
Kør dejen igennen kødhakkemaskinen, monteret med småkageplader, og form dejstængerne til små kranse.
Bag dem ved 100 grader i ca 8 min.
Opskrift.
- indgredienser.
Fremgangsmåde.